Supa Dupa Diva!

Dal Shabet - Supa Dupa Diva
Btw, har på mej såna där vita strumpbyxor med hjärtan på oxå. De ser exakt likadana ut. Hon kanske oxå har köpt sina på H&M? ^w^ Det är ju inte helt omöljigt eftersom att H&M finns överallt! :3

Dagens låt

SWEE:D - Stop It

Kläder

Hallo! Idag när jag var på stan så köpte jag ett par shorts och en t-shirt. Men inte från Kappahl eller Lindex. Jag köpte shortsen på H&M för 299kr och t-shirten på Ginatricot för 99kr. Här kommer bilder på t-shirten och shortsen! ^w^
Lite somrigt tycker jag! ^w^

Ohayo!

Moshimoshi! Detta är ett tidsinställt inlägg eftersom att jag inte kommer att ha tid att skriva ett inlägg på morgonen.
Men iaf: Ohayo(det betyder god morgon på japanska) på er alla! ^w^
Idag -fredag- så ska jag på stan med bondlurken Lännäa. (OH NO! Kom precis på att hon sa att hon inte är en bondlurk längre, utan att har blivit urbaniserad till en stadssprätt!! :D)
På Kappahl så har de en t-shirt som jag är intresserad av:
Och på Lindex så finns det två snygga shorts:
See you later aligator! :3

Crybaby

Hallo! Kom precis hem från skolan.
Jag slog i handen i en dörr på skolan idag när jag var på väg hem, men det var inte förrän jag kom hem som jag började lipa. Jag grät i typ en minut, men sen kramade jag mami och min syster åh då slutade jag gråta.
Det är lite lustigt, jag menar, jag är verkligen inte den typen som gråter när jag gör illa mej(gjorde det när jag var liten men inte längre :3)men nu gjorde jag det. Jag kände mej precis som Usagi på bilden ovanför! Hahah x3! Aja, nu är jag glad igen iaf! :D Fast nu har jag en bula och ett blåmärke på handen.. 

More dolls!

Ja.. Här är 2 andra dockor! xD

Doll

Jag som en japansk skolelev! ^w^
Såg att Linnea hade gjort en på sin blogg så jag fick lust att göra en! :D
Här är webbadressen till sidan man kan göra såna här x3:
http://elouai.com

Special A

Hallo! Ville bara tipsa om en anime som jag har börjat se på! ^w^
Här kommer handlingen:
***
Hikari Hanazono, the main character, has always been second to Kei Takishima. While Hikari considers Kei a rival and somewhat of a friend, Kei loves Hikari. Everyone knows this, but she is too dense to notice. Their wrestling loving fathers first introduced them to one another when they were 6 years old. Assuming that she was the best in wrestling, young Hikari challenged Kei to a wrestling match only to be thoroughly defeated by him. Ever since that fateful incident, Hikari swore to beat Kei in school grades, a sporting event - anything. To do this she has enrolled in the same school as Kei since elementary. Now she attends Hakusenkan, an ultra elite school, that costs her carpenter father a lot of money. Hikari and Kei are the top two students in the school, with Kei holding firmly to that number one position.
Genre: Comedy, drama, romance

Dal Shabet - Pink Rocket

Älskar tjejen med rosa hår! Eller hennes hårfärg rättare sagt. ^w^


Utbildning i Japan

Hallo! Läser just nu på Wikipedia om utbildning i Japan. Känner mej tvungen att klistra in det här i mitt inlägg:
***
I Japan har utbildning länge spelat en viktig roll i samhället. Redan 1872 infördes obligatorisk skolgång, som ett led i moderniseringssträvandet som kom i och med meijirestaurationen. I stort sett hela befolkningen förmodas ha varit läskunnig redan vid 1900-talets början. En demokratisering av skolan inleddes efter andra världskriget, under den amerikanska ockupationen av Japan. Det system med 6 + 3 år av obligatorisk utbildning följt av 3 + 4 år av frivillig utbildning som etablerades då gäller än idag.
***
Den obligatoriska skolgången består av 6 år shōgakkō (motsvarande svenskt låg- och mellanstadium) och 3 år chūgakkō ("mellanskola", motsvarande svenskt högstadium). Efter detta följer tre års frivillig, avgiftsbelagd fortsättningsskola, kōkō (motsvarande gymnasiet) dit så många som 96% av japanerna fortsätter. Omkring 30% fortsätter därefter till den vanligtvis 4 år långa högre utbildningen och ett av Japans 580 olika daigaku (universitet) eller ett av 660 yrkesinriktade högskolor med kortare (oftast 2-3 år) utbildning, tankidaigaku (ungefärlig översättning, korttidsuniversitet). Intagning sker generellt med att man gör ett antagningsprov till varje enskilt universitet man är intresserad av, och först sedan efter att man blivit antagen och valt universitet kan välja vad det är för ämnen man vill studera. Skoluniformer ett obligatorium fram till universitet.
***
Japanska skolor är omtalade i västvärlden för att de ska ha en jämförelsevis hård disciplin. Sant är att en japansk skolungdom går till skolan hela 243 dagar om året, till skillnad från en svensk som går 180. Det är också sant att många tvingas gå i så kallad juku, extraskola, och att japanska elever trots oftast större klasser klarar sig bra i internationella kunskapsjämförelser.
***
Jag är en sån där person som gillar, eller nästan älskar att gå i skolan. Men jag skulle inte vilja gå 243 dagar om året i skolan! Däremot att man kunde få börja skolan lite tidigare efter sommarlovet, men isåfall ha korta dagar.
Någon annan än jag som gillar/älskar att gå i skolan och lära sej saker? ^w^
***
Uppdatering: Räknade precis ut att japanska skolelever går 63 dagar längre i skolan än vi svenska skolelever. Med andra ord; ungefär två månader. Det är ganska mycket ;o

***

Uppdatering: Upptäckte nu att personen som skrivit det här i wikipedia stavat fel på skoluniformer(personen skrev skoluniformär)så jag ändrade på det.
Om ni nån gång ser ett stavfel i min blogg så skriv en kommentar så att jag kan ändra på det så fort som möjligt! ^w^

Don't let me stop you!

Kelly Clarkson - Don't Let Me Stop You
Asbra låt! ^w^

Dagens låt

SNSD - Unconditional Happy Ending (Stick Wit U)


Mumindalen


Hallo! Ville bara påminna alla som läser min blogg att Mumindalen sänds på vardagar kl.10.30.
Jag♥Mumindalen! ^w^
Btw, visste ni att Mumindalen är en japansk tecknad serie? :D♥


Dagens låt

SNSD eller Girls' Generation(de har typ två namn :3) - Show!Show!Show!

Zup?!

Hallo! Idag har jag haft det väldigt trevligt. Haha.. :D
Nämen, jag har grillat med pappa, lillebror, storasyster och storasyters pojkvän. Jag åt Bullens korv, den är asgod! ^w^
Btw, ikväll, om 10minuter så börjar Rush Hour! :D Jag har säkert sett den förut men nu ska jag se den igen! ^w^

Dagens låt

Kanon Wakeshima - Kajitsu no Keikoku

San-X Rilakkuma Strawberry Tea Party Complete Box for 8 Figures

Te-setet finns att köpa på Strapya World för 38,70 dollar. ^w^

Förkyld

Moshimoshi!(Den hälsningsfrasen förväntade ni er inte av mej va? :D)Jag är förkyld idag(har varit det sen måndags), men jag har en lösning!! Muahaha!! Jag googlade nämligen på orden "bota förkylning" och fick upp en sida med lite tips om hur man kan förebygga en förkylning och bota en förkylning!
Här kommer tipsen:
*Äta Omenga-3 (Kan förebygga förkylning samt lindra det)
*Hålla en bra hygien (Förebygger)
*Äta frukt och grönt (Förebygger)
*Äta mycket C-vitamin (Hjälper)
*Undvika att träna eller att motionera (Förvärrar drastiskt)
*Te med honug (Hjälper)
*Dricka mycket vatten (Rensar kroppen vilket är positivt)
Källa: botaförkylning.com

Karin

Hallo! Ville bara tipsa om den här animeserien Karin som jag ser på just nu. Den är ganska bra, ska se på avsnitt 7 nu. Här kommer handlingen(på engelska):
***
In the 21st century, a family of vampires settled down on the grounds of Japan and lived a modest life whilst sucking on the blood of humans discreetly. However, the eldest daughter of the family, Karin Maaka, has an embarassing secret which cannot be revealed to anyone. Even though she is a vampire, she does not lack blood like her family members. Instead, she overproduces blood to the extent that she transfuses the excess into her victims, hence increasing their blood levels. Despite her troubling body characteristic, she attends school like any other high school student, that is until a new transfer student, Kenta Usui, enters her life.
Genres: comedy, horror, psychological, romance, supernatural Themes: Parody, Vampire
***
Jag rekomenderar verkligen den här serien! Det är inte den bästa serien jag sett, men den är jättebra ändå. ^w^

Dango Daikazoku

Var bara tvungen att lägga ut den här låten på bloggen, även om jag gjort det förut.. Men den är så himla fin! ^w^

Dagens låt

Låten heter Kimi ni Todoke, men jag vet inte vad hon som sjunger heter.. x3

Dagens låt

Hallo! Har inte skrivit på ett tag för att jag inte haft så mycket att skriva om.. xD Men här kommer dagens låt iaf.
Den heter Be The One och sjungs av The Fray. Videosnuttarna i videon är från olika avsnitt av animeserien Kimi ni Todoke som jag ser just nu. ^w^
***
Uppdatering: Videon funkade inte längre så jag ersatte den med en annan video med endast låten.

Dagens låt

BIGBANG - Tonight
Älskar den här låten, den är asbra! ^w^

Kaichou wa Maid-sama!

Det här är en bild på huvud personen i Kaichou wa Maid-sama!
Såg precis klart första avsnittet och ska se andra avsnittet nu. :3

Dagens låt

Bandet heter heidi, men jag vet inte vad låten heter.. men jag hittade den när jag såg på Kaichou wa Maid-sama!. Det är en anime serie. :3

Kimi ni Mune Kyun

Älskar den här låten! Det är outrot i animen Maria Holic.♥

Maria Holic

Hallo! Håller just nu på att se en anime som heter Maria Holic. Den är asbra! :3

RSS 2.0