Fruits Basket(Furuba)

Hallo! Jag skulle egentligen ha skrivit(eller rättare sagt tagit fakta från wikipedia x3)för några dagar sen, så här kommer det(lite sent men.. xD)

Fruits Basket handlar om en 16-årig tjej, Tohru Honda, som nyligen har blivit föräldralös efter att hennes mamma omkom i en bilolycka. Tohru flyttar hem till sin farfar, men efter ett tag kommer de fram till att det hus de bor i måste renoveras. Farfadern flyttar då hem till en släkting och Tohru, som känner att hon inte vill ställa till med problem intalar honom att hon ska bo hos en kompis under tiden. Men i själva verket så flyttar hon ut i skogen och bor i ett tält, och försörjer sig själv med olika småjobb. Trots att hon möter många motgångar i sitt nya liv så förblir hon lika positiv som alltid!

En dag går Tohru förbi ett hus som hon bestämmer sig för att undersöka. På verandan möter hon Shigure och Yuki Sohma. Yuki går i samma skola som Tohru, och både han och Shigure undrar vad Tohru gör utanför deras hus. Tohru säger att hon bor i närheten och Yuki erbjuder sig att följa henne till skolan. På kvällen upptäcker Yuki och Shigure att Tohru bor ensam i ett tält. När tältet begravs i ett mindre jordskred beslutar de att hon ska få flytta in i deras hus och bo med dem. Tohru vill självklart inte vara i vägen så hon tackar nej. Men till slut så går hon med på det om hon får sköta hushålls sysslorna. Snart flyttar även Kyo Sohma in i huset.

Tohru upptäcker till slut Sohma-familjens hemlighet. Tretton familjemedlemmar är förbannade, på så vis att varje gång de blir kramade av det motsatta könet, blir fysiskt svaga eller väldigt nervösa så förvandlas de till ett av de 12 djurens andar från den kinesiska zodiaken, samt katten som blev utesluten enligt historien.

Nu när deras hemlighet har blivit upptäckt så måste familjen besluta om de ska radera Tohrus minnen eller ej. Men när hon lovar att hon aldrig ska avslöja deras hemlighet för någon, så beslutar de sig för det sistnämnda och Tohru blir mer eller mindre som en i familjen.

 

Genre: Drama, fantasy, romantik, komedi.

Antal volymer: 23

Jag ska börja läsa på volym 9 och än så länge så älskar jag den här underbara mangan! ^____^


Kommentarer
Postat av: Karro

Fin design ! ;D

2011-06-25 @ 19:48:24
URL: http://karrosenn.blogg.se/
Postat av: jenny <3

allt bra ? :)

2011-06-25 @ 19:58:26
URL: http://jennykarolin.blogg.se/
Postat av: c a n d y - house of a geek

ÅH fruits basket! Grät som attans närjag såg slutet :( men den är så sjukt vacker!

2011-06-26 @ 20:02:52
URL: http://candytruong.blogg.se/
Postat av: MK*

Älskar FB!! så gullig serie ; _ ;

2011-07-07 @ 16:02:25
URL: http://victoryintro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0